top of page
Rectangle 99
Vector 14.png

Lokal trepart på tur: Nissum Fjord rykker ud i virkeligheden

I den lokale trepart Nissum Fjord blev kommunens mødelokale skiftet ud med marker og konkrete omlægningsprojekter.

7. juni 2025
Beslutninger skal tages på et oplyst grundlag. Det mener man også i den lokale trepart ved Nissum Fjord. Derfor rykkede treparten deres tredje møde ud til tre forskellige lokationer i nærområdet, for at se på muligheder og barrierer for at omlægge jord.

- Det er meget vigtigt, at vi kommer ud og ser virkeligheden, for vi befinder os på vidt forskellige praktiske og faglige grundlag, fortæller Anders Nørgaard, der er en af landbrugets repræsentanter i den lokale trepart Nissum Fjord.

Første besøg var ved et fuldt funktionsdygtigt okkerrensningsanlæg, dernæst ved et projektområde, der er i forundersøgelsesstadiet – og til sidst lagde man vejen forbi et projekt, der er blevet opgivet på grund af for mange barrierer for lodsejerne.

- Jeg er helt sikker på, at alle interessenter, der har været med i dag, kommer til at tage det med ind i forhandlingsrummet – og fortsætte den gode dialog, vi har med hinanden, siger Anders Nørgaard.

Den lokale trepart Nissum Fjord er en af 23 lokale treparter, der i 2025 arbejder på at udarbejde lokale omlægningsplaner for at implementere aftalen i grøn trepart.


En gruppe mennesker samlet udendørs i et grønt område, der lytter til en taler, hvilket indikerer et møde eller en guidet tur i naturen.
Vector 18.png

Se flere historier fra landet

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Hysdyrgødning bliver til grøn energi

Energianlæg fra GreenFarm reducerer klimagasser og giver landmænd lokal strøm og varme.

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Forsøg med nye teknikker giver håb for fremtidens kartoffelproduktion

På marken og i laboratoriet har KMC succes med at fremavle kartofler ved brug af nye genomiske teknikker (NGT’er).

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Biosolutions giver skub til afgrødernes vækst

Virksomheden Nordic microbes arbejder for at udvikle produkter, der kan skabe mad på tallerkenen med færre ressourcer.

Untitled_edited.jpg

LANDMÆND

Brødrepar etablerer minivådområde efter succesfuldt generationsskifte

Allerede i 2022 fik Jens og Anders Jørgensen anlagt et minivådområde på deres bedrift – til gavn for det omkringliggende vandmiljø.

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Raps kan blive en vigtig kilde til protein i fødevarer

Forskere fra Københavns Universitet har fjernet bitterstoffer i rapskagen – og åbner for nye muligheder i den grønne omstilling.

Untitled_edited.jpg

LOKALE TREPARTER

Nu er omlægningsplanen for Limfjorden på plads

Den lokale trepart for Limfjorden er nået til enighed om en samlet omlægningsplan.

Vector 14.png
Vector 18.png
bottom of page