top of page
Rectangle 99
Vector 14.png

Hysdyrgødning bliver til grøn energi

Energianlæg fra GreenFarm reducerer klimagasser og giver landmænd lokal strøm og varme.

4. december 2025

Landbruget spiller en central rolle i den grønne omstilling, og nu er der kommet en løsning, der kan gøre en mærkbar forskel hos landmænd. Den danske virksomhed GreenFarm har udviklet et energianlæg, der omdanner husdyrgødning til grøn energi – direkte på landmandens egen gård.


Anlægget producerer både strøm og varme lokalt, hvilket mindsker behovet for fossile brændsler og reducerer landbrugets samlede CO₂-udledning. Samtidig bliver restproduktet til en mere effektiv gødning, der mindsker udvaskning af næringsstoffer til vandmiljøet.

 

En del af fremtidens landbrug

 

Ifølge GreenFarm kan teknologien implementeres på alle husdyrbrug med flydende gylle og bidrage til dokumenterede reduktioner af klimagasser. Et vigtigt element i landbrugets klimaindsats.


Klima- og energianlægget er modulopbygget og kan være driftsklart på fem måneder. Det er skalerbart på 2.000 til 20.000 m³ gylle om året, og energien anvendes lokalt på gården. Overskudsstrømmen kan give landmændene en økonomisk gevinst, men den største effekt ligger i klimaet: mindre CO₂ og bedre udnyttelse af ressourcer.


Med løsninger som GreenFarm bliver den grønne omstilling ikke kun et politisk mål, men en praktisk realitet på danske gårde.

 

Foto: GreenFarm

Grøn omstilling, strøm, varme, grøn energi, klimagas
Vector 18.png

Se flere historier fra landet

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Hysdyrgødning bliver til grøn energi

Energianlæg fra GreenFarm reducerer klimagasser og giver landmænd lokal strøm og varme.

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Forsøg med nye teknikker giver håb for fremtidens kartoffelproduktion

På marken og i laboratoriet har KMC succes med at fremavle kartofler ved brug af nye genomiske teknikker (NGT’er).

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Biosolutions giver skub til afgrødernes vækst

Virksomheden Nordic microbes arbejder for at udvikle produkter, der kan skabe mad på tallerkenen med færre ressourcer.

Untitled_edited.jpg

LANDMÆND

Brødrepar etablerer minivådområde efter succesfuldt generationsskifte

Allerede i 2022 fik Jens og Anders Jørgensen anlagt et minivådområde på deres bedrift – til gavn for det omkringliggende vandmiljø.

Untitled_edited.jpg

VIRKSOMHED

Raps kan blive en vigtig kilde til protein i fødevarer

Forskere fra Københavns Universitet har fjernet bitterstoffer i rapskagen – og åbner for nye muligheder i den grønne omstilling.

Untitled_edited.jpg

LOKALE TREPARTER

Nu er omlægningsplanen for Limfjorden på plads

Den lokale trepart for Limfjorden er nået til enighed om en samlet omlægningsplan.

Vector 14.png
Vector 18.png
bottom of page